Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt stedenbouwkundige vergunning kippenkwekerij

Voorlopige opluchting bij actiecomité Lieve-R-Zuiver

Woordvoerder Fons Standaert reageert opgelucht na de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de de stedenbouwkundige vergunning van de kippenkwekerij  op de grens tussen Stuiver en Stoktevijver te vernietigen. “Dit is een belangrijke stap voor de buurt, voor de open ruimte in onze gemeenten en voor onze gezondheid”.

De Raad volgt ons in onze bedenkingen bij de beoordeling van de stedenbouwkundige aanvraag. De Raad vindt dat de deputatie van de provincie de aanvraag onvoldoende zorgvuldig beoordeelde. Meer zelfs, ze vindt zelfs dat de deputatie tegenstrijdig motiveerde, gezien de vele andersluidende adviezen”, zegt Fons Standaert. “Dat is wat we altijd hebben gezegd als actiecomité. We hebben de beslissing van de deputatie nooit begrepen.”

Hoewel het er beter uitziet, zijn we er nog niet helemaal. De deputatie beschikt nu over een termijn van vier maanden om een nieuwe beslissing te nemen, rekening houdend met het arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. “Maar kan dit arrest dus niet zomaar naast zich neerleggen.”


We zijn dus hoopvoller dan ooit. We rekenen erop dat dit dossier definitief van de baan is en dat via een Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor Lievegem dit soort aanvragen definitief geen kans meer krijgt.

We willen ook nog eens iedereen hartelijk bedanken om ons te steunen in deze strijd. Zeker ook al die mensen die geld in het laadje hebben gebracht door hun deelname aan onze succesvolle wandelingen.”

Contact:

Fons Standaert
0483 39 58 64
fons.standaert@telenet.be