Actie voeren nu! Hoe kan je helpen?

Beste buur,

Er is opnieuw een aanvraag voor een bouw- en milieuvergunning voor een megakippenstal op de grens tussen Stuiver en Stoktevijver. Dat baart ons zorgen. Deze keer geen 85.000 maar 56.000 kippen, maar met het vermoeden van een verdere uitbreiding de komende jaren. Sterke geurhinder, bijkomend vrachttransport, stof en de verdwijning van een prachtig open natuurlandschap zijn slechts enkele elementen die door een mogelijke goedkeuring van de vergunningen veroorzaakt kunnen worden. De leefbaarheid van onze buurt dreigt in gevaar te komen. Dergelijke industriële landbouw vormt een aanslag op de leefomgeving en hoort bovendien niet thuis in dit nog unieke groene gebied. Hou de Lieve en onze buurt leefbaar, zuiver en groen door met ons mee te doen! 

Wat kan ik zelf doen?

Schrijf zelf bezwaarschriften

Met een bezwaarschrift aan het gemeentebestuur van Zomergem maak je duidelijk dat je het niet eens bent met de komst van de kwekerij. Je somt in een bezwaarschrift de redenen daarvoor op in een eigen geschreven, persoonlijke tekst. 

Er zijn eigenlijk twee dossiers: een milieuvergunningsaanvraag en een stedenbouwaanvraag. Voor elk dossier moet er een ander bezwaarschrift zijn.

Meer informatie vind je op de pagina bezwaarschrift.

Plaats een protestbord in je tuin of hang een affiche aan je venster

Een actiecomité bestaat ook wel uit actie. Daarom willen we zoveel mogelijk borden en affiches in de buurt.

Wil je ook een bord of een affiche, laat ons dan iets weten via actie@lieverzuiver.be of 0483 39 58 64 (Fons Standaert).

Je kan ook de flyer/affiche hier downloaden als PDF, en zelf afdrukken.